Για χρήση «πλαστών εγγράφων» εκ μέρους του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «εργώδη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου», τονίζοντας πως δεν αποδείχθηκε με το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η νόμιμη πληρεξουσιότητα του κ. Παπαδόπουλου.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», διαχωρίζοντας την ιδιότητα που εμφανίζεται να έχει ο φερόμενος ως «μεσάζων». Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που έχουν τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, λέγοντας υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας, η οποία βεβαιώνει ότι ο major general που υπογράφει, ο κ. Γιαχια Αμπτνουλάχ Αλ Ασερί υπογράφει το έγγραφο, πλην όμως η σφραγίδα που επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής αναγράφει Αμντουλάχ Σαϊντ Αλ Αγκάλι, δηλαδή το όνομα κάποιου άλλου.

«Αυτό το κατέθεσε ως έγκυρο έγγραφο που αποδεικνύει την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου ο ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης. «Φτάσαμε χθες το απόγευμα να μας πει ότι ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές, γιατί είπε πως έκανε διάφορες δουλειές για τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ άφησε αιχμές και για το ενδεχόμενο δεύτερης σύμβασης, για άλλα όπλα, το οποίο πάντως ο κ. Καμμένος στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε. «Πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ο κ. Παπαδόπουλος καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν ενδιάμεσος μεσάζων και ότι μετά βεβαιότητος ο νόμος έχει παραβιαστεί. Άρα, ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, ενώ υπάρχει νόμος;», διερωτήθη ο κ. Βορίδης Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα» και κατηγόρησε τη Βουλή ως «Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες του κ. Καμμένου».

Ο κ. Βορίδης προειδοποίησε, πάντως, πως θα υπάρξει και άλλη σύνθεση του Κοινοβουλίου που θα ασχοληθεί με το ζήτημα, ενώ, σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βορίδης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να εμφανίσει σύνδεση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον κ. Σφακιανάκη που κατονόμασε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή.» «Ο νόμος έχει παραβιαστεί, στη συμφωνία υπήρξε μεσάζων, έχουν γίνει προσπάθειες  παραπλάνησης του κοινοβουλίου, έχουν τελεστεί αδικήματα, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, δεν θα την αφήσουμε έτσι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «βεβαιότητα πως τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος είναι πλαστά». «Όταν κάποιος δουλεύει για τη Σ/ Αραβία, εισάγει πολεμικό υλικό. Το να εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα είναι παράδοξο», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ με τη σειρά του προειδοποίησε πως οι ποινικές ευθύνες δεν παραγράφονται από  τη στιγμή που το ποινικό δίκαιο περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης του αδικήματος.

Επανερχόμενος, δε, ο κ. Βορίδης στο θέμα του πιστοποιητικού τελικού χρήστη, τόνισε ότι αυτά που παρουσίασε ο κ. Καμμένος έχουν δέκα διαφορές σε σχέση με πιστοποιητικά που εκδίδει η Σαουδική Αραβία σε άλλες περιπτώσεις. «Εκτιμάμε ότι τα έγγραφα είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά, πρέπει να δούμε πρωτότυπα», τόνισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε «ψευδοέγγραφα» για να παραπλανηθεί το Κοινοβούλιο ως προς το θέμα της εκπροσωπήσεως.