Κλιμακώνει την πίεση προς τη μεριά της κυβέρνησης η ΝΔ, επιμένοντας στη σύγκρουση Κοτζιά-Καμμένου και ζητώντας πλέον, εκτός της επιστολής παραίτησης Κοτζιά, και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου, όπως έγραφε από το πρωί το Reader.gr. 

«Χθες ο Πάνος Καμμένος που έχει πάμπολλες φορές επικρίνει ως ύποπτη και σκοτεινή τη δράση του επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος προέβη σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Υποστήριξε δημόσια ότι εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά  την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαιώνει; Ο κ.Τσίπρας το γνωρίζει;», σημειώνουν από τη μεριά της ΝΔ και προσθέτουν: «Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος. Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου».

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε, έλεγαν ότι «θα ήταν στοιχειώδης σεβασμός στους πολίτες η απάντηση του Μαξίμου να είναι έστω για μια φορά εντός θέματος», ενώ χαρακτήριζαν αδιανότητο το γεγονός ο υπουργός Άμυνας να λέει τον υπουργό Εξωτερικών «παράφρονα» και να μην αποδοκιμάζεται από το Μαξίμου. (αναφορά στις δηλώσεις Καμμένου σε Alpha και Star, όπου είπε «το γαρ πολύ της θλίψεως...»)