Την εκτίμηση ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για το «διαζύγιό» τους κάνουν στη ΝΔ, ενώ το απόγευμα αναμένεται ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος για την αξιολόγηση της κατάστασης που διαμορφώνεται. 

«Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Προσθέτει, δε, ότι «γι΄ αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ». 

«Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία», τονίζουν, ακόμα, από την αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας έτσι και το στίγμα της στάσης του κόμματος στη συζήτηση που θα ξεκινήσει άμεσα στη Βουλή επί της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά ο πρωθυπουργός.