Νέα δεδομένα προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του Ποταμιού, αφού όπως προκύπτει οι βουλευτές του ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να επιβεβαιώσει πως έχει την εμπιστοσύνη της βουλής πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και απειλούν πως σε διαφορετική περίπτωση, δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία. Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει πάντως για τον Σταύρο Θεοδωράκη, που με μια δική του προσωπική δήλωση, άφησε να εννοηθεί πως ο ίδιος πρόκειται σε κάθε περίπτωση να υπερψηφίσει τη συμφωνία. Κάτι αντίστοιχο δεν φαίνεται να ισχύει με τους κκ. Μαυρωτά και Λυκούδη, που είναι θετικοί στο να υπερψηφίσουν, εάν προηγουμένως η κυβέρνηση εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της βουλής. 

Στη δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε τα εξής: «Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο.»

Σημειώνεται ότι από τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Δανέλλης έχει ξεκαθαρίσει πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, ενώ οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανός έχουν από καιρό γνωστοποιήσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, ούτε βέβαια να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.