Ευθείες βολές προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ άφησε και αιχμές ότι ο πρωθυπουργός δεν τον «κάλυψε» κατά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ήταν και η αφορμή της παραίτησής του.

Μιλώντας στο KΡΗΤΗ TV, ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για «λάσπη» και είπε «Ο εν λόγω κύριος (σ.σ. Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχει άγνοια».

«Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους». πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο είπε: «Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

«Θέτω ένα ερώτημα απλό: Όταν παραβιάζεται η γραμμή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι προσωπικό θέμα μου ή είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου; Εδώ, σκεφτείτε, ότι κάποιοι είπαν ότι έβαλα το “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Οι περισσότεροι βέβαια δεν έχουν πείρα για το τι σημαίνει να λέει άλλα η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας» ανέφερε.

«Το κανονικό ήταν να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση» είπε με νόημα ο κ. Κοτζιάς.