Δύο κεντρικά στελέχη της Δράσης, ο Τάσος Αβραντίνης και ο Τέλης Αϊβαλιώτης, θα δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών με τη ΝΔ. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται δύο μέρες μετά την αναστολή λειτουργίας της Δράσης, προκειμένου να συνδράμει στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ. Οι κ. Αβραντίνης και Αϊβαλιώτης συναντήθηκαν νωρίτερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή και συμφωνήθηκε να είναι υποψήφιοι, ο μεν Τάσος Αβραντίνης στην Α’ Πειραιά  και ο δε Τέλης Αϊβαλιώτης στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Όπως είναι σαφές, η ένταξη στα ψηφοδέλτια των κ. Αβραντίνη και Αϊβαλιώτη (σ.σ. δεν θα είναι τα μόνα στελέχη της Δράσης που θα μπουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια) ενισχύει ακόμη περισσότερο την ειλημμένη απόφαση διεύρυνσης της ΝΔ με προσωπικότητες και δυνάμεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, όπως το θέτουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων:
Τάσος (Αναστάσιος) Αβραντίνης

Γεννήθηκε το 1969. Είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο εμπορικό και φορολογικό δίκαιο και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της  «Δράσης». Υπήρξε, μεταξύ άλλων, γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Forum (1991), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (1991-1995) και του κόμματος "Οι Φιλελεύθεροι" (1999). Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το Γιώργο Καμίνη και διετέλεσε αντιδήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. Από το Μάιο του 2017 με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχει στην συγκροτηθείσα Ομάδα Δράσης για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Εχει συγγράψει βιβλία για την εκπαίδευση και την οικονομία και αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Είναι παντρεμένος με τη Μαργαρίτα Τσαπόγα και έχουν τρία παιδιά.
 
Τέλης (Αριστοτέλης) Αιβαλιώτης

Γεννήθηκε στην Ικαρία και από την εφηβεία του και για 30 χρόνια έζησε στην Καλλιθέα. Φοίτησε στη Βαρβάκειο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Χημικών Μηχανικών. Από το 1983 ίδρυσε εταιρεία στον κλάδο των χημικών που αναπτύχθηκε και κατόρθωσε να βγει αλώβητη από την κρίση διατηρώντας μέχρι και σήμερα 35 θέσεις εργασίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και είναι επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας, που δημιούργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπήρξε μέλος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, το 1975, και αργότερα εντάχθηκε πολιτικά σε κόμματα με φιλελεύθερο προσανατολισμό, όπως οι  Φιλελεύθεροι και η Δράση της οποίας διετέλεσε και αντιπρόεδρος. Με τη σύζυγό του Άννα έχουν δύο παιδιά και δύο εγγόνια.