Σε εξέλιξη είναι πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο της «κοινωνικής δεξιάς» με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Βαγγέλη Αντώναρο να είναι το κεντρικό πρόσωπο. Ο κ. Αντώναρος, με πολλές δημόσιες αναφορές του, έχει προαναγγείλει τη δημιουργία κάποιου κομματικού σχηματισμού, ο οποίος, όμως, δεν θα ταυτίζεται με τους ΑΝΕΛ, με δεδομένο ότι ο κ. Αντώναρος που εδώ και έναν χρόνο έχει διαγραφεί από τη ΝΔ ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με τον κ. Αντώναρο, λοιπόν, συναντήθηκαν σήμερα δύο πρώην κεντρικά στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν θητεύσει αμφότεροι ως γραμματείς του κόμματος του Πάνου Καμμένου: ο Γιάννης Μοίρας, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και με πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Θύμιος Δρόσος.

Με τη σειρά του, ο Πάνος Καμμένος κοιτάζει δεξιότερα, διερευνώντας την προοπτική συνεργασίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο, με τον οποίο έχει συναντηθεί αρκετές φορές τις προηγούμενες εβδομάδες. Βεβαίως, ο κ. Μπαλτάκος έχει συστήσει το κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού» από κοινού με τον Δημήτρη Καμμένο και έχουν ήδη κλείσει συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αν και οι σχέσεις Πάνου Καμμένου και Γιώργου Καρατζαφέρη είναι «παγωμένες».

Και ενώ ο Πάνος Καμμένος αναζητεί διέξοδο, ο κ. Αντώναρος φαίνεται ότι κλιμακώνει τις προετοιμασίες του νέου σχηματισμού που θα κινείται στον χώρο της «κοινωνικής Κεντροδεξιάς», αλλά θα έχει και ανοιχτούς διαύλους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ειδικά ο κ. Μοίρας είναι πολύ κοντά με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και με στελέχη της παράταξης Δούρου στην περιφέρεια Αττικής. Σημειωτέον, ο στόχος είναι οι επαφές να καρποφορήσουν σύντομα, ώστε το κόμμα να έχει συνδυασμό για τις Ευρωεκλογές.