Ότι η αποδοχή των γεωγραφικών ορίων της Μακεδονίας δεν θα κάνει τους Σκοπιανούς λιγότερο Μακεδόνες, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στο France 24.

«Ιστορικά και γεωγραφικά η αρχαία Μακεδονία ανήκε σε Σκόπια, Ελλάδα και Βουλγαρία. Η αποδοχή αυτού του γεωγραφικού προσδιορισμού δε μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιμιτρόφ.

«Ένας από τους πυλώνες της συμφωνίας είναι το άρθρο στο οποίο οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ότι κατανοούν διαφορετικά τον όρο Μακεδονία», συμπλήρωσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που εκφράζονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες, ο Ντιμιτρόφ παραδέχθηκε ότι υπάρχει «αντίσταση» στη συμφωνία. «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Όμως, το “καλύτερο” από την ελληνική σκοπιά και από τη μακεδονική σκοπιά σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία», σχολίασε.

«Πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε πως συμβαίνουν θαύματα, ακόμη και στα Βαλκάνια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.