Ότι η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα ακολουθήσει την υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ επεσήμανε ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος είναι μία έμμεση απάντηση στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού Ζάεφ σε «Μακεδονία», ακόμα και μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τα δύο κοινοβούλια.

«Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα υπογραφεί το πρωτόκολλο εισδοχής στις Βρυξέλλες, το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” νομιμοποιείται να ακούγεται αδιαλείπτως», υπογράμμισε ο Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα γίνει το συνταγματικό όνομα», διευκρίνισε ο Ντιμιτρόφ.

«Μέρα με τη μέρα, όλοι και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με τα όσα προβλέπει και τα όσα επιβάλλει, αν θέλετε, η Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».