Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη πως αποφάσισε να πάει στην ορκωμοσία του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε απολύτως τίποτα», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται αδίκως επί τέσσερις μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση ως Έλληνες πολιτικοί να πείσουμε τον Ερντογάν να απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς», ενώ υπογράμμισε πως για να μεταφερθούν τα μηνύματά μας, η Ελλάδα χρειάζεται διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία. 

«Αυτό έγινε και με την παρουσία μου στην ορκωμοσία Ερντογάν», διασαφήνισε  η κ. Μπακογιάννη για την οποία πρόσθεσε ότι ήταν ενήμερος ο Έλληνας πρέσβης, άρα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη έγιναν εν αναμονή της σημερινής κρίσιμης συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σε αυτήν, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις.