Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ποτάμι αφού ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης ειδοποίησε τον Σταύρο Θεοδωράκη πως σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και να μείνει το Ποτάμι με πέντε βουλευτές στη βουλή.

Είχε προηγηθεί συζήτηση των δυο ανδρών σήμερα στα γραφεία του κόμματος στην οδό Σεβαστουπόλεως, με τον κ. Θεοδωράκη να δίνει διορία στον κ. Δανέλλη μέχρι το βράδυ για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ο κ. Δανέλλης γίνεται έτσι ο 151ος βουλευτής που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης.

Το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Μαυρωτάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τελικώς το Ποτάμι τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην περίπτωση που ο κ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις» δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Ο κ. Δανέλλης είναι πρώην βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού, που εξελέξη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 κι αργότερα βουλευτής με το Ποτάμι, πιστοποίησε χθες την επιστροφή του στις πολιτικές του ρίζες με την παρουσία στο Μέγαρο Μουσικής και σε όσα διθυραμβικά είπε για τον Πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών: «Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται η συμφωνία. Δε δείλιασε πάρα το κόστος. Και επειδή την ιστορία τη γράφουν τα πρόσωπα, ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Δημητρόφ γράφονται στην ιστορία. Είτε αρέσει είτε όχι», είπε καταχειροκροτούμενος ο βουλευτής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δανέλλης θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.