Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο Twitter, ο λόγος που αποφάσισε να καταθέσει τη διαγραφή αργότερα μέσα στη μέρα και όχι το πρωί της Παρασκευής είναι για να μην «αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα».

«Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα.... Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα», έγραψε ο κ. Καμμένος στο Twitter. 

Το πρωί της Παρασκευής η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υιοθέτησε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο απεφάνθη ότι ο κανονισμός για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα παραμείνει ως έχει. Επί της ουσίας, προβλέπεται πως δεν μπορεί να υπάρξει ΚΟ χωρίς πέντε εκλεγμένους από το ίδιο κόμμα βουλευτές.Σε περίπτωση που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος απομακρυνθεί από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, τότε ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει με τέσσερις εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτιά του βουλευτές και θα διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Το βράδυ της Πέμπτης ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στη Βουλή για το σχέδιο νόμου σχετικά με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων» μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.