Η κ. Κουντουρά, επεσήμανε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας. Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον». 

«Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση» πρόσθεσε.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη διαγραφή της λέγοντας ότι «αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του ανέφερε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως έχει «βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης». 

Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε και πάλι μέσω Twitter πως ο κ. Κόκκαλης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. 

Ο κ. Κόκκαλης προέκυψε πως είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου καθώς η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του που ανέγνωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή είχε ημερομηνία 12/1/2019.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, κάλεσε την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη να παραδώσουν τις έδρες τους πριν την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης, υποστήριξε πως έχουν πάρει πολιτικά ανταλλάγματα από τη στιγμή που παραμένουν στις υπουργικές τους θέσεις. 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, χαρακτήρισε «αποστάτες» τους βουλευτές του κόμματος που παραμένουν στην κυβέρνηση μετά το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου, επισημαίνοντας ότι «προδίδουν τους ψηφοφόρους τους».

«Θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσω την έδρα μου» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος ενώ ξεκαθάρισε πως στηρίζει την κυβέρνηση και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. 

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αριστείδης Φωκάς φαίνεται πως είναι ένα βήμα πιο κοντά στους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ συνεχάρη τον Πάνο Καμμένο για την παραίτησή του.