Η επιστολή παραίτησης μπορεί να έμεινε τελικά στο συρτάρι του Πρωθυπουργού και να μην δημοσιοποιήθηκε μέχρι στιγμής, όμως ο Νίκος Κοτζιάς κάνει ό,τι μπορεί για να συντηρεί το θέμα της αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα υψώνοντας τους τόνους απέναντι στα παράλληλα συστήματα του Μαξίμου. Κι ενώ ο ίδιος διαψεύδει ότι κατηγορεί ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου για την στοχοποίησή του, όλες οι διαρροές το τελευταίο διάστημα επιμένουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν βλέπει τον υπουργό Άμυνας πίσω από τα δημοσιεύματα για την φερόμενη εμπλοκή του με τον Τζώρτζ Σόρος, αλλά κάποια παράκεντρα εξουσίας στο Μαξίμου.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε χθες δημοσίευμα της Εστίας που παράλληλα φιλοξενούσε και δήλωση που απέδιδε στον Νίκο Κοτζιά, βάσει του οποίου ο ίδιος λέει στους συνεργάτες του ότι “θέλουν να με φοβίσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν”. Ο πειρασμός για να ερμηνεύσει κανείς το ποιους μπορεί να εννοεί ο κ. Κοτζιάς είναι μεγάλος, την ίδια στιγμή που ήταν γνωστό πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε συγκεκριμένες κόντρες στο Πρωθυπουργικό περιβάλλον στη διάρκεια της θητείας του.

Στη μήνυση που κατέθεσε χθες πάντως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών βάλλει κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στη μήνυση που υπέβαλλε επισυνάπτονται έξι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τον Νίκο Κοτζιά να αξιολογεί ως συνέχεια «της εκστρατείας απειλών ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας του και της οικογένειάς του, για τη Συμφωνία των Πρεσπών» τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με τον Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης visa. Η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Κοτζιά πάντως προκαλεί νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς αφού η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, στη δικογραφία της υπόθεσης συσχετίστηκε και το βίντεο με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης όπου ο κ. Κοτζιάς αναφέρει πως ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος. 

Τα όσα αναφέρει ο κ. Κοτζιάς στην μηνυτήρια αναφορά του προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που επανέρχεται στο αίτημά της για δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του πρώην υπουργού: “Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις”, καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να μιλήσει αύριο σε πολιτική εκδήλωση στην Κομοτηνή, όπου δεν αποκλείεται να εξαπολύσει εκ νέου μύδρους κατά συγκεκριμένων κυβερνητικών προσώπων.