Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, με ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών στελεχών σε όλη τη χώρα, μπαίνει η ΝΔ. 

Όπως μεταδίδουν από τη αξιωματική αντιπολίτευση, πρόκειται για ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών που έχει κεντρικό στόχο να αναδείξει το κυβερνητικό της σχέδιο -ανεξαρτήτως αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει τελικώς να προκαλέσει και εθνικές εκλογές το Μάιο- είναι ήδη σε εξέλιξη υπό το σχεδιασμό του γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη.  Στην προμετωπίδα, φυσικά, αυτής της προσπάθειας είναι ήδη ο κ. Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκη μόνο τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφθηκε τη Ρόδο, αμέσως μετά μετέβη  στη Λέσβο, σήμερα Παρασκευή στην την Ξάνθη και τα μειονοτικά χωριά της Ροδόπης, ενώ ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες περιοδείες στα Ιόνια Νησιά και την Αιτωλοακαρνανία. 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα μιλήσει για την ψήφο των αποδήμων αλλά και για την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τις Γραμματείες Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στον ίδιο ρυθμό κινείται, όπως τονίστηκε, και όλο το κόμμα με τις Γραμματείες του κόμματος να οργανώνουν θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια, αλλά και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση, όπως η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την στήριξη του έργου της «Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση», που διοργανώθηκε την Τετάρτη στα Πετράλωνα από τις Γραμματείες Ποιότητας Ζωής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Οικογενειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Για την πυκνότητα του γαλάζιου προγράμματος, είναι ενδεικτικό ότι μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, Τομεάρχες, Βουλευτές, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, μέλη της Πολιτικής επιτροπής και τοπικά στελέχη θα βρεθούν σε 27 νομούςτης χώρας ενώ προγραμματίζονται ακόμη περισσότερες περιοδείες για τον Απρίλιο.   

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κλιμακίων της ΝΔ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου

Στο νομό Λακωνίας θα μεταβούν δύο κλιμάκια. Το πρώτο με επικεφαλής τον κ.Αδ. Γεωργιάδη, την Παρασκευή 15  Μαρτίου και το δεύτερο με επικεφαλής τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Το νομό Λάρισας θα επισκεφθούν, επίσης, δύο κλιμάκια. Το πρώτο με επικεφαλής τον κ. Β. Οικονόμου, Τομεάρχη Υγείας ΝΔ, την Παρασκευή15Μαρτίουκαι το δεύτερο με επικεφαλής την κα Ν. Κεραμέως, Τομεάρχη Παιδείας την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας επικεφαλής του αποστολής θα είναι ο κ. Β. Μεϊμαράκης την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Τον νομό Καστοριάς,  θα επισκεφθεί ομάδα στελεχών το Σάββατο 16 Μαρτίου με επικεφαλής τον κ. Χρ. Σταϊκούρα, Τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ και θα επισκεφθούν τον  νομό Φλώρινας την  Κυριακή 17 Μαρτίου.

Στο νομό Χαλκιδικής, επικεφαλής του κλιμακίου, την Δευτέρα 18 Μαρτίου, θα είναι ο Μ. Βορίδης, Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.               

Στο νομό Βοιωτίας, την Τρίτη 19 Μαρτίου επικεφαλής του αποστολής θα είναι ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ.

Στο νομό Πιερίας, θα μεταβούν δύο ομάδες στελεχών, η πρώτη την Κυριακή 17 Μαρτίου με επικεφαλής τον κ.Μ. Βορίδη, και η δεύτερη την Παρασκευή 29 Μαρτίου με επικεφαλής τον κ. Β. Μεϊμαράκη. 

Στο νομό Έβρου, δύο κλιμάκια, το πρώτο την Πέμπτη 21 Μαρτίου με επικεφαλής τον κ.Αδ. Γεωργιάδηκαι το δεύτερο, το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη με επικεφαλής τον κ. Β.Μεϊμαράκη.

Στη Θεσσαλονίκη επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο κ. Β. Οικονόμου, την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Tο νομό Ηλείας θα επισκεφθεί κλιμάκιο την Παρασκευή 22 Μαρτίου με επικεφαλής τον κ. Β.Μεϊμαράκη.   

Στο νομό Ευρυτανίας την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα επισκεφθεί ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. 

Στο νομό Σάμου επικεφαλής του κλιμακίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου θα είναι ο κ. Γ. Κουμουτσάκος,. 

Στο νομό Ζακύνθου επικεφαλής του κλιμακίου, το Σάββατο 23 Μαρτίου θα είναι ο κ.Β.Μεϊμαράκης. 

Στο νομό Κιλκίς, την Τετάρτη27 Μαρτίου, επικεφαλής κλιμακίου θα είναι ο κ. Μ. Βορίδης,

Στο νομό Ηρακλείου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου θα μεταβεί  ομάδα με επικεφαλής τον κ. Γ. Γεωργαντά, Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον κ. Κ. Τασούλα, Βουλευτή Ιωαννίνων.

Στο νομό Λασιθίου επικεφαλής του κλιμακίου, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, θα είναιο κ.Γ. Γεωργαντάς. 

Στο νομό Ημαθίας, επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο κ. Μ. Βορίδης, το Σάββατο 30 Μαρτίου.             

Στο νομό Λευκάδας, το Σάββατο 30 Μαρτίου επικεφαλής του αποστολής θα είναιο κ. Γ. Βρούτσης. 

Στο νομό Αρκαδίας, επικεφαλής του κλιμακίου που θα βρεθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου θα είναι ο κ.Γ. Γεωργαντάς και ο κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Στο νομό Αχαΐας, το Σάββατο 30 Μαρτίου επικεφαλής του ομάδας στελεχών θα είναι ο κ. Β. Οικονόμου.

Στο νομό Άρτας, επικεφαλής κλιμακίου που θα γίνει το Σάββατο 30 Μαρτίου, έχει ορισθεί η κα Ν. Κεραμέως. 

Στο νομό Ροδόπης την Κυριακή 31 Μαρτίου επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο κ. Β.Μεϊμαράκης.

Τον νομό Πέλλας, την Κυριακή 31 Μαρτίου θα επισκεφθεί αποστολή στελεχών με  επικεφαλής τον κ. Μ. Βορίδη.  

Στο νομό Ξάνθης, επικεφαλής κλιμακίου θα είναι ο κ. Β.Μεϊμαράκης, Κυριακή 31 Μαρτίου.     

Στο νομό Ιωαννίνων επικεφαλής του αποστολής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου θα είναι η κα Ν. Κεραμέως.