Υψηλές επαφές έχει προγραμματίσει στο Μόναχο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταβαίνει σε λίγο στη βαυαρική πρωτεύουσα, προκειμένου το απόγευμα να μιλήσει στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ» που προηγείται της Διεθνούς Διάσκεψης Ασφαλείας που θα λάβει χώρα αύριο και μεθαύριο. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ στο βήμα θα τον διαδεχθεί ο Βαυαρός πρωθυπουργός και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, Μάρκους Ζέντερ. Το «κυρίως μενού» του Φόρουμ, πάντως, είναι οι ομιλίες της διαδόχους της Άνγκελα Μέρκελ στην προεδρία του CDU, Άννεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει το απόγευμα την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με την κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ ή, χάριν συντομίας, ΑΚΚ, όπως αποκαλείται στη Γερμανία. Δεν είναι, άλλωστε, διόλου απίθανο η κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ να είναι σε λίγα χρόνια η επόμενη Καγκελάριος, με δεδομένο ότι το CDU μπορεί να έχει «πέσει», αλλά εξακολουθεί να είναι μακράν του δευτέρου το πρώτο κόμμα στη Γερμανία. Παράλληλα, κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, μπορεί να μην ανακοινώθηκε, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με την κ. Λαγκάρντ, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα για τη χώρα.

Ίσως το πιο σημαντικό ραντεβού του κ. Μητσοτάκη, όμως, θα γίνει αύριο, με μια ομάδα περίπου 15 επενδυτών, κατά βάση Αμερικανών, τους οποίους έχει φέρει ο ιδρυτής της Διάσκεψης Ασφαλείας, κ. Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ στο Μόναχο. Πρόκειται για «θεσμικούς επενδυτές», αλλά και κορυφαία στελέχη μεγάλων funds, με τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης θα έχει εκτενή συζήτηση για τις επενδυτικές προοπτικές της χώρας μας, ιδίως εφόσον σύντομα επέλθει πολιτική αλλαγή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, οι εν λόγω επενδυτές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και ήθελαν να γνωρίσουν τον κ. Μητσοτάκη, ώστε να έχουν ίδια άποψη για τον δυνάμει διάδοχο του κ. Τσίπρα.