Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην περάσει η συμφωνία και να μην παραχωρηθεί ο όρος «Μακεδονία».

Παράλληλα επεσήμανε πως πρέπει να δει την πρόταση μομφής και το αν αυτή θα επικεντρώνεται στο Μακεδονικό ή συσωρευτικά για την κυβερνητική πολιτική:

«Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία».

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μπαλτάκο, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως οι δυο τους έχουν «μια στενή σχέση εδώ και χρόνια. Συνεργαστήκαμε στενά στην υπόθεση της Siemens. Έχουμε κοινούς προβληματισμούς. Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί στο να μοιραστούμε ότι συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν από κοινού αποφασίσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, κάτι στο οποίο και οι δυο μας αντιτιθέμεθα. Κάναμε μια συζήτηση , μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία».

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος ισχυρίστηκε πως «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα με αμιγώς δεξιό χαρακτήρα» καθώς «λείπει αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα απηύθυνε προσκλητήριο σε πρώην στελέχη, υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της ΝΔ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δεν θέλουν ή δεν μπορούν, εντάξει. Σε αυτούς θέλουμε να απευθυνθούμε για τη δημιουργία ενός ευρέος πατριωτικού μετώπου με σκοπό πλέον την προσπάθεια έτσι ώστε το όνομα της Μακεδονίας να μην περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν κάποιοι που αποκλείονται, συμπεριλαμβανομένου του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε πως «δεν αποκλείεται κανένας» ενώ ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «σε μια αρχή ενός διαλόγου αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας στο τραπέζι καταθέτει τη δική του πρόταση. Θα βρεθεί κοινή γραμμή αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανέναν λόγο να ανακοινώσουμε ποιοι αποκλείονται και ποιοι γίνονται αποδεκτοί. Οι θέσεις οι δικές μου είναι γνωστές, οι θέσεις του κ. Μπαλτάκου είναι γνωστές. Θα υπάρξει απολύτως σεβασμός των θέσεων του ενός και του άλλου για να βρούμε κοινή συνισταμένη».