«Το δόγμα Σημίτη πληρώνεις» απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Με 800 σελίδες κατηγορητήριο, με 3 εκατομμύρια μίζες στα πράσα, μετά τη δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε το 2017 (ενώ η υπόθεση ξεκίνησε το 2005), τολμάει και μιλάει ενώ οδηγείται στη φυλακή για "δόγμα Πολακη" ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της λαμογιάς του εκσυγχρονισμού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης.

«Γιάννο μου το μαντήλι σου βρέθηκε (από τη Δικαιοσύνη) λερωμένο. Το "δόγμα Σημίτη" πληρώνεις» συμπληρώνει ο κ. Πολάκης για να καταλήξει: «καμιά ανακοίνωση υπέρ της Δικαιοσύνης που έπραξε το καθήκον της, θα βγάλει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ή επειδή χάλασε η προφυλάκιση την παρουσίαση του βιβλίου του Παπαντωνίου έχουμε πέσει σε κατάθλιψη;».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους

Αμέσως μετά την απόφαση ο κ. Παπαντωνίου αναφέρθηκε στη δήλωση του Παύλου Πολάκη ότι ««θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή» δηλώνοντας πως «η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».