Ακόμα και ο πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας που αρνήθηκε μάλιστα να υπογράψει τις συνταγματικές αλλαγές στη γείτονα χαιρέτισε το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας του στο ΝΑΤΟ. 

Στην ανακοίνωση του γραφείου του, σημειώνεται ότι ο ίδιος ήταν πάντα υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας ενώ αναφέρεται: «Ωστόσο, ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας»

«Ιστορική» από την πλευρά του χαρακτήρισε την ημέρα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης.  «Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του στα social media.