Σκληρό... πόκερ παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, με τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος σε εξέλιξη. 

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν συγκλίνει σε κάποια άρθρα, όπως το 32 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα δυο κόμματα συμφωνούν στην αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου  της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, όχι όμως και στον τρόπο.  Ακόμα και έτσι όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση, φέρεται να ήταν έτοιμη να στηρίξει ακόμα και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποφύγει μια επανάληψη του 2014 και του τρόπου που ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε την εκλογή Δήμα οδηγώντας στη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. 

Αυτή την «πόρτα» φαίνεται πως θέλει να διατηρήσει... ανοιχτή ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της «δεξιάς παρένθεσης», που εμφανίζεται έτοιμος να μπλοκάρει τις ίδιες του τις προτάσεις. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για «πονηριές της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες διαφωνει» και πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «μπορεί να απαντήσουμε και εμείς με έναν τρόπο που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κάναμε». 

Τόσο πάντως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και ο Κώστας Δουζίνας, αργά το απόγευμα της Τρίτης διέψευδαν κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα σενάρια, μιλώντας για fake news.

Πηγές ΝΔ: Μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού

Για μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού κάνουν λόγο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη και χαρακτηρίζοντας «καταγέλαστη» τη δήλωση Κατρούγκαλου. Οι πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία. Για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες...».