Νέα έκκληση προς το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE απηύθυνε ο Ζόραν Ζάεφ την Παρασκευή προκειμένου όπως είπε να στηρίξουν τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και να μη διακινδυνεύουν το μέλλον της Μακεδονίας.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της πΓΔΜ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της Μακεδονίας να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι, κάλεσε επίσης τους βουλευτές της αντιπολίτευσης στη σύνοδο της Δευτέρας να υποστηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να είναι εφικτή η παροχή ευρωπαϊκού μέλλοντος στους πολίτες της Μακεδονίας.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τη Δευτέρα τις συνταγματικές τροπολογίες», τόνισε ο Μισόβσκι υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσπάθειας ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.