Με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις επανέρχεται ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αγώνα της Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και την εικόνα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εισβάλλει στο γήπεδο με όπλο.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που υπενθυμίζεται ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του στο υπουργείο Παιδείας επειδή επανέλαβε σε ραδιόφωνο της συμπρωτεύουσας γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά των οπαδών του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στον «Alpha 98,9», υποστηρίζει ότι ο διαιτητής είναι υπεύθυνος για την ένταση που δημιουργήθηκε.

Παράλληλα «δικαιολογεί» τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος -σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι- λειτούργησε «σαν κωφάλαλος» επειδή δεν ξέρει καλά ελληνικά και η μόνη παράβασή του είναι η εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

«Ένας άνθρωπος που δεν ξέρει την γλώσσα είναι κωφάλαλος. Ο Σαββίδης ούτε καταλαβαίνει τι του λένε, ούτε μπορεί να μιλήσει στα ελληνικά. Ουσιαστικά λειτουργεί ως κωφάλαλος. Είναι δυνατόν να επικυρώνει το γκολ ο διαιτητής και να μπαίνει να κάνει τι; Άρα δεν είχε καταλάβει», δήλωσε ο κ. Ζουράρις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

«Πρέπει να τιμωρηθεί γιατί μπήκε στο γήπεδο. Το όπλο είναι παντός καιρού και παντός τόπου γιατί είναι άμυνα. Βεβαίως, δεν πρέπει να το δείχνεις, φυσικά, όταν έχεις νόμιμη άδεια οπλοχρησίας, που φαίνεται να την έχει ο Σαββίδης...», σχολίασε ακόμη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι τα γήπεδα είναι τόπος αυξημένης επικινδυνότητας και ότι η μόνη παράβαση του προέδρου του ΠΑΟΚ, που πρέπει να τιμωρηθεί, είναι ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

«Όταν λειτουργεί η αρχή της αναλογικότητος προφανώς έτσι γίνεται η ποινική δίκη πάντα. Πχ αν σε απειλήσω με πιστολάκι νερού και επειδή είναι νύχτα εσύ δεν το βλέπεις, μπορεί να τρομάξεις και να πάθεις κάτι και να πεθάνεις, τιμωρείσαι αντιστοίχως. Ποτέ δεν εξισούται το πιστολάκι το νερένιο με το πραγματικό, δηλ ποτέ το χαρτί (της ταμειακής) με το τενεκεδάκι», δήλωσε ακόμη.