Δεν... προκρίθηκε για αναθεώρηση το άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος, που αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, 150 ψήφους, μια λιγότερη απ' όσες χρειάζονταν. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν το συγκεκριμένο άρθρο που καθιστούσε το κράτος «ουδετερόθρησκο» είναι η Νίνα Κασιμάτη, που είχε γίνει από νωρίς γνωστή, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αλλά και η Γεωργία Γεννιά, όλοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. 

Το άρθρο 3, παρ.1 του Συντάγματος όπως είναι σήμερα προβλέπει τα εξής:

«1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928».