Η Μυρσίνη Λοΐζου έγινε με την επιστολή της παραίτησής της, η τέταρτη που τα χρόνια από το 2012 και έπειτα ανακοινώθηκε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, για να πάψει να είναι λίγο αργότερα. 

Εκείνος που άνοιξε την σχετική λίστα είναι ο Ιφικράτης Αμυράς. Ο κ. Αμυράς, ανακοινώθηκε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012. Δεν πέρασε καιρός μέχρι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν τις διαδικτυακές εκπομπές του κ. Αμυρά, στις οποίες καλούσε σε αντάρτικο πόλης, κρεμάλες κ.α. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το «κόψιμό» του από τα ψηφοδέλτια, ο Ιφρικράτης Αμυράς είχε αυτοπροταθεί στην εκλογική επιτροπή του κόμματος. Αφού μετακινήθηκε από τα ψηφοδέλτια, ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων. 

Φαίνεται πως η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα είχε πάει πολύ καλά πριν τις πρώτες εκλογές του 2012. Στα ίδια ψηφοδέλτια και στο υπόλοιπο Αττικής, είχε ανακοινωθεί και το όνομα του διάσημου τραγουδιστή, Βασίλη Παϊτέρη. Ο κ. Παϊτέρης δεν πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ήταν παλαιότερα υποψήφιος τόσο με τη Νέα Δημοκρατία, οσο και με το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα. 

Αυτό όμως που οδήγησε στο «κόψιμό» του από τα ψηφοδέλτια, ήταν το γεγονός ότι η πολιτική διαδρομή του γνωστού τραγουδιστή, είχε ξεκινήσει από την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά.

Πριν τις Ευρωεκλογές του 2014, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται και η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που αυτοπροσδιορίζονταν ως Μουσουλμάνα Ρομά της Ξάνθης. Ακόμα και η ίδια η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήριζε «ύποπτη και διαπλεκόμενη», με τον Αλέξη Τσίπρα να την αποσύρει άμεσα. Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιήθηκε από κάποιους άλλος ήταν «πράκτορας του Ελληνικού κράτους εντός μειονότητας». 

Τελευταία περίπτωση, αυτή της Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία αν και ξεπέρασε τα όσα της χρεώθηκαν για παλιότερες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με τις κατηγορίες πως δεν δήλωσε τον θάνατο της μητέρας, για να συνεχίσει να παίρνει τη σύνταξή της, για σχεδόν 5 χρόνια, οδηγούμενη στην παραίτηση.