Ούτε ένας, ούτε δυο ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από τις προτάσεις του κόμματός τους για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Άλλοι είχαν προειδοποιήσει γι αυτό και άλλοι αποτέλεσαν έκπληξη, ενώ οι διαφοροποιήσεις δεν ήταν χωρίς κόστος, καθώς το άρθρο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, συγκέντρωσε μόλις 148 ψήφους και βρέθηκε εκτός Αναθεώρησης. 

Ο Νίκος Κοτζιάς, είχε δηλώσει πολύ πριν την ψηφοφορία της Πέμπτης, ότι αντιτίθεται στην συγκεκριμένη πρόταση την οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη». Τον δρόμο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ακολούθησαν καταψηφίζοντας το συγκεκριμένο άρθρο και οι Σταύρος Κοντονής, Φωτεινή Βάκη, Νίκος Φίλης και Νίνα Κασιμάτη

Η τελευταία, μαζί με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ήταν οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν υπέρ της Αναθεώρησης του άρθρου 3, για την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, που πέρασε με ψήφους ανεξάρτητων βουλευτών. Η μεν κ. Κασιμάτη ψήφισε «Παρών», ο δε κ. Μιχελογιαννάκης καταψήφισε. «Παρών» στο άρθρο για την θρησκευτική ουδετερότητα ψήφισαν ακόμα η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις όλοι προερχόμενοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ψήφισε και υπέρ της Αναθεώρησης του άρθρου 16, για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων. Την Αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου που ήταν πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισαν και οι δυο υπουργοί, προερχόμενες από τη Νέα Δημοκρατία, Έλενα Κουντουρά και Κατερίνα Παπακώστα. «Παρών» δήλωσε ο προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς.

«Ναι» σε όλες ανεξαιρέτως τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν έχουν εκλεγεί με τα δικά του ψηφοδέλτια είπαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Σπύρος Δανέλλης και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.