Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με τα στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου, να απορρίπτουν την εισήγηση του προέδρου του. 

Ο υπουργός Άμυνας, ζήτησε από τους βουλευτές και τα στελέχη του την εξουσιοδότηση να αποσύρει τους υπουργούς του κόμματος από την κυβέρνηση, με το που η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην ελληνική Βουλή, με την εισήγησή του όμως να μην γίνεται δεκτή. 
Αντίθετα όσοι βρέθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΟ, από την οποία έλειπαν η Έλενα Κουντουρά, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, ο Τέρενς Κουίκ που δεν προτίθεται να ακολουθήσει μια τέτοια γραμμή αλλά και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που και αυτή με προσωπική της δήλωση κράτησε αποστάσεις. 

Τα στελέχη των ΑΝΕΛ, φέρεται μάλιστα να κατηγόρησαν τον πρόεδρό τους, πως έφερε το κόμμα σε αδιέξοδο με τους χειρισμούς του. Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου, βρέθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά αλλά και ο Κώστας Κατσίκης. Ο τελευταίος είναι δε θιασώτης της σκληρότερης γραμμής, της καταψήφισης δηλαδή της κυβέρνησης σε περίπτωση πρότασης μομφής. 

Για να μην οριστικοποιηθεί η ρήξη και διχοτόμηση του κόμματος, τα στελέχη που διαφώνησαν πρότειναν την επανάληψη της συνεδρίασης σε μεταγενέστερο χρόνο με την παρουσία των απόντων.

Αργότερα, κύκλοι του κόμματος χαρακτήρισαν «αποκυήματα φαντασίας» ορισμένες περιγραφές που είδαν το φως της δημοσιότητας για το τι συνέβη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και κατέληξαν προσθέτοντας ότι η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια.