Η αλήθεια είναι πως, χθες, την κοινοβουλευτική δραστηριότητα μονοπώλησε το μπαράζ τροπολογιών που έφερε η κυβέρνηση, με τις τροπολογίες συνολικά να ανέρχονται σε 27. Είναι σαφές ότι αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να μπει στην Ολομέλεια και να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις από μέρους της κυβέρνησης, αλλά, υπό το βάρος των αντιδράσεων, το Προεδρείο μετέθεσε τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου και των τροπολογιών για αύριο. 

Νωρίτερα, όμως, θα υπάρχει…ορντέβρ. Στη Βουλή θα βρεθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση 37 βουλευτών της ΝΔ για τις καταγγελίες που έκανε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών της εταιρείας ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη επί των ημερών του. Άλλωστε, με καταγγελίες του ο κ. Κιτσάκος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, τονίζει ότι 7 υπουργοί ήταν ενήμεροι και σύμφωνοι με αυτούς, ενώ στη θητεία του το χρέος της εταιρείας συνέχιζε να διογκώνεται. 

Ο κ. Σταθάκης, πάντως, δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος μόνο με τις εγκλήσεις της αντιπολίτευσης για την υπόθεση της ΔΕΠΑ. Άλλωστε, πλέον αυτό έχει πάρει και άλλες διαστάσεις, μετά τις αποκαλύψεις για τον κ. Μανώλη Πετσίτη, άλλοτε στενό φίλο και, κατά τα φαινόμενα, συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανιζόταν αίφνης το 2016 να απασχολείται στην ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, ακριβώς την επίμαχη περίοδο που γινόταν συζήτηση για τη ρύθμιση των οφειλών της. Μάλιστα, ο κ. Κιτσάκος έχει καταγγείλει επωνύμως ότι ο κ. Πετσίτης τον επισκεπτόταν στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ, ως εκπρόσωπος της ELFE, μεταφέροντας υπηρεσιακά αιτήματα του Μαξίμου. 

Όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αποκαλύψεις ξεκινούν τώρα. Μάλιστα, στη συζήτηση δεν αποκλείεται να υπάρχουν και…εκπλήξεις, αν και η κυβερνητική προσέγγιση είναι ότι ουδέν σκάνδαλο τεκμαίρεται στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, ενώ ο κ. Κιτσάκος είναι υπό ανεξάρτητη δικαστική διερεύνηση για τα πεπραγμένα του. Ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη, όμως, η διασύνδεσή του με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι στο μικροσκόπιο της ΝΔ. Μάλιστα, παρασκηνιακά, στελέχη της ΝΔ εκφράζουν εδώ και μέρες την απορία πού βρίσκεται ο κ. Πετσίτης, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Κατά πώς φαίνεται, συνεπώς, ο κ. Σταθάκης θα εισπράξει συνολικά τις απορίες και τις μομφές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφ’ ης στιγμής που η κυβέρνηση έχει επιλέξει να κρατά «χαμηλά» την υπόθεση ΔΕΠΑ-Πετσίτη, ενώ δεν έχει προγραμματιστεί και μια ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ προς τον κ. Παππά που αφορούσε αμιγώς τον ρόλο του κ. Πετσίτη. Για να καταλάβει, δε, κανείς την προσέγγιση της ΝΔ, αρκεί να ανατρέξει κανείς πλέον στις επίσημες ομιλίες του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όλο και συχνότερα κάνει λόγο για κυβέρνηση που βυθίζεται στα σκάνδαλα.