Στο Συνέδριο του ΕΛΚ που λαμβάνει χώρα στο Ελσίνκι θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Τετάρτη στις 15.30, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ της ολομέλειας με θέμα: «Ευημερία για όλους - Περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για την Ευρωπαϊκή οικονομία».

Θα ακολουθήσει, στις 19.00, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ολομέλεια του Συνεδρίου.

Παντως, το highlight της βραδιάς θα είναι στις 19.30 το debate των δύο υποψηφίων (Manfred Weber - Alexander Stubb) για το χρίσμα του ΕΛΚ ενόψει ευρωεκλογών.

Για τη ΝΔ, τα πράγματα είναι σαφής: θα στηρίξει τον κ. Βέμπερ έναντι του άλλοτε πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας Άλεξ Στουμπ, κάτι που έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ο κ. Μητσοτάκης

Όσο για την ψηφοφορία στο Ελσίνκι που είναι μυστική, η ΝΔ θα έχει 16 ψήφους. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης, οι αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Σμυρλής.

Τέλος, δικαίωμα ψήφου ως πρώην πρωθυπουργός είχε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του think tank της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, του Κέντρου Βίλφριντ Μάρτενς, αλλά θα απουσιάζει από το Συνέδριο της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για λόγους υγείας.