Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Εκεί βρέθηκαν ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, που μέχρι σήμερα ήταν αναπληρωτής του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο. 

Η Σία Αναγωστοπούλου που καλύπτει την θέση που αφήνει κενή με την αναβάθμισή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, που παίρνει τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου και γίνεται υφυπουργός του υπουργείου Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη. 

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, που παίρνει τη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Εργασίας. 

Και τέλος, οι δυο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας που αναλαμβάνουν ο μεν πρώτος υφυπουργός Μεταφορών, ο δε δεύτερος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μωραΐτης: Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Ότι θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, αποκάλυψε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, Θάνος Μωραΐτης, προαναγγέλλοντας την συμπεριλήψη του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης. 

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

Αναγνωστοπούλου: Μεγάλη τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.