Βουλευτής ορκίστηκε, ο Τέρενς Κουίκ, ως επιλαχών μετά την παραίτηση – σίριαλ του Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

Ο τελευταίος, παραιτήθηκε αφού πρώτα ψήφισε τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ενώ είχε προλάβει να διαγραφεί από την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, που πλέον είναι και βουλευτής έχει εδώ και καιρό ταχθεί υπέρ της κυβέρνησης, θέτοντας «εαυτόν εκτός κόμματος».

Σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Τέρενς Κουίκ, αναφέρει:

«Μετά την ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δυο φορές (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015) τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, δηλαδή ισχύει ό,τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατάκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του αντιμετώπισε την οργή του Δημήτρη Καμμένου, που ακούστηκε να φωνάζει στην αίθουσα της Ολομέλειας: «Ντροπή σου. Πούλησες τη Μακεδονία και ήρθες να ορκιστείς».

Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Μάριος Γεωργιάδης, διέκοψε την συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα πριν τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.