Ένα αισιόδοξο σενάριο, ότι οι συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔΜ θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου, μετέφερε στις δηλώσεις του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της πΔΓΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γιώργο Κατρούγκαλο ο κ. Οσμάνι δήλωσε αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αναθεώρησης στη γειτονική χώρα, σημειώνοντας πάντως, ότι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο, συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής, το κοινοβούλιο δεν έχει εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που ορίζει το Σύνταγμα. 

Αν το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κοινοβούλιο στα μέσα Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, «ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Οι δυο άνδρες αναχώρησαν για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας - Σκοπίων, έπειτα από 15 χρόνια.