Με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών από την Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωματών που φέρεται να έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε Ρώσος βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο στην κίνηση της Ελλάδας «όπως είναι η καθιερωμένη πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις». 

«Θελουμε καλές σχέσεις με όλους και όλοι πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο και την Ελλάδα και σε αυτό το πλαίσιο πράγματι ελήφθησαν μέτρα», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής που επικαλείται υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές η ελληνική κυβέρνηση απέλασε δύο διπλωμάτες και απαγόρευσε σε άλλους δύο την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Τζανακόπουλος: Έχουν ληφθεί αποφάσεις 

«Η Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Όλα τα κράτη οφείλουν να σέβονται και το διεθνές δίκαιο και εμάς σαν κράτος. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ληφθεί αποφάσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ΣΚΑΙ.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν συμπεριφορές που δεν ακολουθούν το διεθνές δίκαιο και δεν σέβονται εμάς σαν κράτος. Για αυτό έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε.