Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ: «ΑμερικανοΝΑΤΟϊκός πρωταθλητής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ που λέει ότι η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος. Συγχαρητήρια. Προβιβαστήκατε σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό φερέφωνο. Έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής». 

«Τώρα πια βαφτίζετε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας. Τους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους. Ασφάλεια και Άμυνα από ποιον και εναντίον ποιου; Απαντάει η αιματοβαμμένη ιστορία της συμμαχίας. Πως αισθάνεται ένας προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος όταν βλέπει όλα αυτά. Θα το πληρώσετε αργά ή γρήγορα» προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. 

Ο Θανάσης Παφίλης, δεν άφησε μάλιστα στο απυρόβλητο ούτε τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα λέγοντας «Τολμάνε και λένε ότι υπηρετούν τις αξίες της Αριστεράς. Πιάνετε στο στόμα σας και τον Μπελογιάννη που εκτελέστηκε με εντολή του Πάιατ της εποχής, του Πιουριφόι. Ο σημερινός πρέσβης ήταν στην Ουκρανία και ευθύνεται για πολλούς θανάτους και εκεί και έπειτα ήρθε εδώ.  Είστε πλυντήριο. Είναι τόσο πολύ το αίμα, η αδικία, η απανθρωπιά που δεν πρόκειται να το ξεπλύνετε. Αθωώνετε τον μακελάρη των Βαλκανίων».