Ο Αμερικανός πρέσβης καταδικάζει την επίθεση και ευχαριστεί την ελληνική αστυνομία για τη γρήγορη κινητοποίησή της.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτήριο της πρεσβείας πετώντας μπογιές σε χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ και απομακρύνθηκαν. 

Η Αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές υπόπτων.

Υπουργείο Εξωτερικών: Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία τονίζοντας πως «τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή».

«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Χαρακόπουλος: Η επίθεση πλήττει διεθνώς την Ελλάδα 

«Όσο το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να αναζητά τις διευθύνσεις των μελών του Ρουβίκωνα, η αγαπημένη “συλλογικότητα” του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εξευτελίζει κάθε έννοια ασφάλειας. Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, οι “γνωστοί άγνωστοι” έδρασαν εναντίον άλλης μίας ξένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, χωρίς να τους εμποδίσει κανείς», αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενου και ασφαλούς κράτους πλήττεται διεθνώς» επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος και τονίζει: «ωστόσο, αυτή είναι η συνέπεια της επί μια τετραετία ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία επιδεικνύει πρωτοφανή ανοχή σε παραβατικές ομάδες του περιθωρίου, οι οποίες με τη σειρά τους αποθρασύνονται».

«Άλλωστε, μετά τη λειτουργία γραφείου στη Φιλοσοφική, οι Ρουβίκωνες συναναστρέφονται τον αρχιδολοφόνο της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα τον οποίον συνοδεύουν στους περιπάτους του», αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος και καταλήγει: «Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την εικόνα ενός ευνομούμενου κράτους».

Χριστοφιλοπούλου: Ξεφτιλίζουν διεθνώς τη χώρα 

Σε δήλωσή της, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου αναφέρει πως τέτοιες ενέργειες «ξεφτιλίζουν τη χώρα διεθνώς».

«Η κυβέρνηση κάθεται και τους κοιτάει να κόβουν βόλτες με τον Κουφοντίνα. Είναι μόνον ανοχή; Ή μάλλον είναι ανοχή και ανικανότητα!» τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση έσπασαν όλα τα ρεκόρ…».

Ποτάμι: Τέλος η ανοχή στην ανομία και τους μπαχαλάκηδες 

«Η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες. Η χώρα μας εμφανίζεται ξέφραγο αμπέλι, όπου ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη γίνονται στόχοι» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και διερωτάται: «Ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία για να συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους;»

«H ανοχή στην ανομία και στους μπαχαλάκηδες πρέπει επιτέλους να τελειώσει», καταλήγει η ανακοίνωση.