Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, ανεξάρτητος πλέον, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης έστειλαν επιστολή στον Νίκο Βούτση διαμαρτυρόμενοι για την εξέλιξη αυτή.

Σε αυτή αναφέρουν ότι ήρθε εις γνώσιν τους πως ο Σπύρος Δανέλλης θα είναι στην Επιτροπή που θα επεξεργαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Οι δύο βουλευτές τον προειδοποίησαν να μην προχωρήσει σε αυθαίρετες αποφάσεις για την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών σε αυτή.

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Καμμένος, μετά τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού κατόπιν της οποίας όλοι οι βουλευτές του θεωρούνται ανεξάρτητοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους 15, οι ανεξάρτητοι βουλευτές δικαιούνται βάσει ποσόστωσης να προσθέσουν άλλα 2 άτομα – εκτός από τον ίδιο – ως μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Στην ίδια επιτροπή και ο Πάνος Καμμένος!

Στην Επιτροπή θα συμμετάσχει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να εκπροσωπήσει το κόμμα του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που συνεδριάζει στις 17: 00 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντιδρά η ΝΔ

Όχι σε fast track διαδικασίες στη Βουλή με φόντο τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέει η ΝΔ, όπως διαμηνύουν πηγές του κόμματος, λαμβάνοντας, δε, υπόψιν και τις τεκτονικές αλλαγές που παρατηρούνται στον Κοινοβουλευτικό.

Μάλιστα, στη ΝΔ υπάρχει έντονη ενόχληση από τη σπουδή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να παρατείνει την παραμονή του Σπύρου Δανέλλη που ήταν εκπρόσωπος του Ποταμιού στην Επιτροπή, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή.

Ο Κανονισμός της Βουλής, όμως, ορίζει για τους ανεξάρτητους βουλευτές, ότι, άπαξ και υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερους από έναν για θέση στην Επιτροπή, πρέπει να γίνει κλήρωση.

Αυτή τη στιγμή μέλος είναι ήδη ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος. Σημειωτέον, με τη διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού δεν υπάρχει εκπρόσωπος του κόμματος στην Επιτροπή, ενώ έντονη είναι και η δυσφορία στη ΝΔ για τους χειρισμούς του ΠτΒ, μιας και είναι σαφές στους επιτελείς της ΝΔ ότι λαμβάνουν χώρα μεθοδεύσεις για να διαμορφωθεί τεχνητή πλειοψηφία στην Επιτροπή και να αποφευχθεί το «φιάσκο» εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εξωτερικων.