Στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που έχει δεχτεί για την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση, αναφέρθηκε κλείνοντας την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.  

«Τα χίλια μύρια έχω ακούσει. Χαρακτηρισμούς όπως τυχοδιώκτης, ανήθικος, μαριονέτα, πρόθυμος, γυρολόγος. Κι άλλα πολλά. Τα έχει κι αυτά η πολιτική. Ποιο ήταν το έγκλημα το δικό μου και άλλων 5 συναδέλφων; Όταν ζητήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης, είπαμε . Είπα ότι δεν θα συνεργήσω ποτέ να πέσει. Κουρελού και λεκτικές βιαιότητες για το αυτονόητο» ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Και συνέχισε: «Πότε έχει τη δυνατότητα ένας βουλευτής να πει τη γνώμη του; Που είναι το έγκλημα; Ποια είναι η εκτροπή; Εγώ έχω αρθρογραφήσει εδώ και 24 χρόνια για τη σύνθετη ονομασία. Είναι θέμα του προέδρου των ΑΝΕΛ πως θα το αντιμετωπίσει. Δεν είναι εκτροπή. Έμεινα στο κόμμα μέχρι τελευταία στιγμή, ούτε καν ανεξαρτητοποιήθηκα, ωστόσο έχω δεχτεί απίστευτο πόλεμο άδικο, γιατί είχα μια συνεπή συμπεριφορά».