«Έκανα έκκληση σε όλους, την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα επισημαίνει πως δεν εισακούσθηκε «διότι προφανώς κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα» και τους καλεί να «αναλάβουν την ευθύνη».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Παπακώστα κάλεσε τη Δευτέρα τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Αναφορικά με το περιστατικό όπου δύο μέλη του Ρουβίκωνα ζήτησαν τις ταυτότητες αστυνομικών με πολιτικά στου Ζωγράφου η κ. Παπακώστα σχολίασε: «είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του»

«Αυτοί (σ.σ. οι Ρουβίκωνες) θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες, όπως είπαν, οπότε περιφρουρούσαν τον χώρο τους. Είδαν δύο ιδιώτες που θεωρούσαν ότι θα τους παρακολουθούσαν και ζήτησαν την ταυτότητά τους. Αυτοί θεωρούσαν ότι τους περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή να ζητήσουν την ταυτότητα αστυνομικών, ανέβασαν το βίντεο στα social media και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.