«Θεσμικές» χαρακτήρισε τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία η Κατερίνα Παπακώστα, απαντώντας στον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η Κατερίνα Παπακώστα στην απάντησή της, χαρακτηρίζει ακόμα «υπερτιμημένες» προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείο.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει: «η θεσμικότητα των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία περιβάλλεται με Προεδρικό Διάταγμα. Την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών την υποστηρίζει σήμερα υπεύθυνη Πολιτική ηγεσία, η οποία μάχεται καθημερινά με τις χρόνιες εκκρεμότητες, διαχρονικά, υπερτιμημένων πολιτικών προϊσταμένων της Προστασίας του Πολίτη».

Νωρίτερα, ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε δηλώσει ότι: «παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα για παραίτηση, η προϊστάμενή της υπουργός κ. Γεροβασίλη και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υλοποίησαν την τελευταία πράξη των έκτακτων κρίσεων που εν κρυπτώ είχαν δρομολογήσει.»