Να κλείσει τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Σκάι.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ:

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο σοσιαλιστικός χώρος χρειάζεται αυτονομία. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ότι είναι ένας συντηρητικός χώρος, που συμμάχησε με ένα ακροδεξιό κομμάτι.

Δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει την υπουργοποίηση των κυρίων Μωραΐτη και Τόλκα, δηλώνοντας πως, αν τον ρωτούσαν θα τους έλεγε πως ήταν λάθος αυτό που έκαναν.

Διέψευσε ακόμα τις φήμες ότι του πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει Επίτροπος στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι θίγεται μόνο που ακούει ότι του έγινε πρόταση, γιατί ο ίδιος δε θα διαπραγματευόταν ποτέ τις θέσεις του. 

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις εκλογές - που όπως σημείωσε - ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει. 

«Ας αξιολογήσει τα λάθη του, ας κάνει την αυτοκριτική του γιατί συγκάλυψε τον καραμανλισμό, είχε προσωπική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Καμμένο και εδώ είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη ΝΔ δήλωσε ότι δε βλέπει πως έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους, προσπαθούν να προστατέψουν τον πρώην ηγέτη τους και ο ίδιος δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη γιατί δεν έχει τη θετική εμπειρία από τη διακυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα με το ΚΙΝΑΛ, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα καταλάβει την θέση του βουλευτή που θα εκλέξει το κόμμα, καθότι ως πρώην πρωθυπουργός, δεν έχει την ανάγκη της σταυροδοσίας για να εκλεγεί.