«Η αποχώρηση Καμμένου σηματοδοτεί νέα κατάσταση και γι' αυτό βλέπουμε μεταλλάξεις και στην στάση της αντιπολίτευσης», είπε και χαρακτήρισε «πολιτική απόγνωση» τα όσα λέγονται για «στημένο διαζύγιο» και «αποστάτες» βουλευτές.

Μάλιστα αναρωτήθηκε: «Τι πάει να πει "στημένο";» και χαρακτήρισε «ανοησίες τα περί αποστασίας, γιατί αποστασία είναι το ακριβώς αντίθετο. Αυτός που στήριζε μέχρι τώρα την κυβέρνηση και συνεχίζει να την στηρίζει δεν είναι "αποστάτης". "Αποστάτης" είναι αυτός που κάνει το ακριβώς αντίθετο».

«Συναλλαγή δεν είναι όταν έχεις μια καθαρή γραμμή, την υπηρετείς, συναλλαγή είναι όταν Σάββατο βράδυ στηρίζεις την Συμφωνία και την Κυριακή το πρωί την κάνεις γαργάρα», πρόσθεσε ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «καταφέρνει να διαμορφώνει συναινέσεις και μπορούμε να τις διευρύνουμε ακόμα περισσότερο»

Παράλληλα επέμεινε πως εφόσον η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο ενώ σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «εν ευθέτω χρόνο θα πάμε σε εκλογές, αφού ολοκληρωθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την στήριξη της κοινωνίας».