Συνολική κριτική στην στάση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη απέναντι στην κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζοντας τις αναφορές του περί Σαλβίνι.

Στον απόηχο της εσωτερικής αντιπαράθεσης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ν. Φίλη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανταπέδωσε τα πυρά που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην υπουργός στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε με καυστικό τρόπο τα όσα είπε ο κ. Φίλης χθες για καρικατούρα του Σαλβίνι αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο. «Τα περί Σαλβίνι τα ξεχνάμε. Κάνουμε ότι δεν τα ακούσαμε. Εγώ ως υπουργός δεν συμμετέχω σε κυκβέρνηση που συμμετέχει ο Σαλβίνι. Δεν ξέρω αν ο Φίλης αισθάνεται ότι συμμετείχε σε κυβέρνηση με κάποιον Σαλβίνι ή ότι στηρίζει κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει κάποιος Σαλβίνι...» είπε με νόημα υπαινισσόμενος ότι οι βολές του πρώην υπουργού αφορούν το σύνολο της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε: «Η επιλογή του 2015 ήταν αριστερή επιλογή. Δεν ήταν παρέκβαση από την αριστερή κανονικότητα».

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής σχολίασε για τον Ν. Φίλη και την κριτική που ασκεί: «Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Τα ίδια έλεγε και για το πρόγραμμα που δεν βγαίνει, για το μνημόνιο που δεν τελειώνει. Για τις τηλεοπτικές άδειες...» Ανέφερε δε ότι η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη φάση από τότε που ανοίξε και «δεν είναι σωστό να εργαλειοποιείται στην εσωκομματική αντιπαράθεση» για να προσθέσει: «Είμαι περήφανος που είχα την τύχη να συμμετέχω στην κυβένηση η οποία άνοιξε την ΕΡΤ εκ νέου.

Ο Νίκος Παππάς παρέθεσε στοιχεία λέγοντας ότι η ΕΡΤ είναι υβριδική, παίζει ξένα σίριαλ, παράγει ελληνική μυθοπλασία και διακρίνεται στα αθλητικά, στους τομείς του ντοκιμαντέρ και του πολιτισμού και επίσης στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων. «Είναι απολύτως λογικό η ΝΔ να ενοχλείται. Θέλει την ΕΡΤ μικρή είτε κλειστή. Ανησυχεί διότι συγκροτείται η επιτροπή ορκωτών που θα βγάλει συμπεράσματα για το κόστος του "μαύρου"» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε: «Πρέπει να μην γίνουν τα λάθη του 2014 στους δήμους. Να μην γίνουν επιλογές που ακυρώνουν τις επιλογές των περιφερειακών.»