Να παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για το μπαράζ απολύσεων που σημειώθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ζήτησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη, κατά τους ίδιους, απόλυση 12 εργαζομένων του ΣΚΑΪ, δεν αφήνει ασυγκίνητη την Πολιτεία και τα όργανα της».

«Ο ν.4339/2015 προβλέπει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό και συνιστά όρο για την κατοχή αδείας. Είμαι βέβαιος ότι το ΕΣΡ θα έχει τη σχετική εγρήγορση» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η διοίκηση του σταθμού προχώρησε σε 12 απολύσεις. Οι 12 δημοσιογράφοι που απολύθηκαν είναι οι: Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλης Τάνης, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρος Σαμουηλίδης, Σοφία Τσίπα, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό, τον ραδιοφωνικό σταθμό και την ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ», αξιώνοντας την άμεση ανάκληση των «μαζικών απολύσεων».