Για «ιστορική φάση» στην οποία βρίσκεται η χώρα «καθώς αποκτά μέρα με τη μέρα τις δυνάμεις της και επανακάμπτει» έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα στην Καλαμάτα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε πως «Από τις πολιτικές δυνάμεις προκρίνονται δύο προοπτικές: Η μία της ενίσχυσης της προσπάθειας για Δίκαιη Ανάπτυξη, με συνταγματική κατοχύρωση του κοινωνικού κράτους, σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και αναδιανομή του πλούτου. 

Η άλλη επιλογή είναι για επιστροφή στο πρόσφατο χείριστο παρελθόν, δηλαδή η πρόταση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι πωρωμένος με τα Μνημόνια. Είναι ο δρόμος που θεωρεί το 8ωρο ξεπερασμένο, αναγκαίο να επιστρέψουμε στο 1:5 (προσλήψεις-αποχωρήσεις). Πρόκειται για επιλογές από τις οποίες οι πολίτες έχουν πάρει διαζύγιο».

«Δεν είναι τυχαίο που οι βουλευτές του κ. Μητσοτάκη ομολογούν πως ο πρόεδρός τους θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο» ανέφερε ακόμα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, συμπληρώνοντας επίσης πως «δεν είναι τυχαίο που ο κ. Στουρνάρας, ο πιο αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, προέκρινε τη λύση της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης».

Ακόμα σημείωσε πως: «τα Μνημόνια ολοκληρώθηκαν, η οικονομία δείχνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, η τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι επίμονη», και ανέφερε ότι μπήκαμε σε μια εκλογική χρονιά στην οποία οι πολίτες θα επιλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές Αρχές και τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. «Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο πρέπει να γίνονται επιλογές με προοδευτικό πρόσημο, ώστε να δημιουργηθούν δυνάμεις που είναι έτοιμες να συμβάλλουν στην πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης» σημείωσε.

«Υπάρχουν δύο διαφορετικοί δρόμοι για την Ευρώπη. Ο ένας είναι αυτός που προκρίνεται από το κράμα δεξιάς-ακροδεξιάς, δηλαδή ο δρόμος προς την καταστροφή και που μοιραία θα οδηγήσει σε συγκρούσεις. 
Ο άλλος είναι ο δρόμος που οφείλουμε να προκρίνουμε οι προοδευτικές δυνάμεις. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρωταγωνιστεί ώστε να συγκροτηθεί μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμαχία Σοσιαλιστών και Πρασίνων. Με αυτές τις επιδιώξεις θα πάμε και στην κάλπη των εκλογών στην Ελλάδα.