«Συναντήθηκα με τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη Διαχείριση των Πυρκαγιών στη χώρα μας, προκειμένου να μου παραδώσουν την τελική μελέτη τους. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην επιστημoνική ομάδα του καθηγητή κου Γκολντάμερ και στους Έλληνες καθηγητές και ερευνητές που εργάστηκαν μαζί του», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός.

«Οι κύριοι Ξανθόπουλος, Ευτυχίδης, Μαλλίνης, Μητσόπουλος και Δημητρακόπουλος, δούλεψαν σκληρά και αφιλοκερδώς, προκειμένου να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια να θωρακίσουμε τη χώρα από έναν κίνδυνο που με την κλιματική αλλαγή γίνεται ολοένα και πιο έντονος» σημειώνει επίσης στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

Σκοπός της Επιτροπής που συστάθηκε μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν η καταγραφή των προβλημάτων.

Ο κ. Τσίπρας είχε κάνει αίτημα προς τον δρ Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών, με τον Γερμανό καθηγητή να το κάνει αποδεκτό και να στελεχώνει την Επιτροπή από τους:

  • Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλο (ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων – εκπρόσωπος της ομάδας)
  • Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος (καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
  • Γεώργιος Ευτυχίδης (από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας)
  • Δρ Γεώργιος Μαλλίνης (καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)
  • Δρ Ιωάννης Μητσόπουλος (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)