Ακέφαλες μένουν οι διοικήσεις των δύο υπέρ-φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Αθανάσιος Καποτάς.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, ζήτησε από το διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αθανάσιο Μπακαλέξη, να υποβάλλει την παραίτησή του, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών, που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

«Η τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» διευκρινίζει το υπουργείο.

Δεκτή η παραίτηση του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ

Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος την παραίτηση που υπέβαλε ο διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) Αθανάσιος Καποτάς.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ.

«Η τοποθέτηση νέου διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διάδοχη κατάσταση για το ΕΤΕΑΕΠ είναι ο υποδιοικητής Μάρκος Mπασιούκας και για τον ΕΦΚΑ συζητείται το όνομα του Αναστάσιου Τάγαρη που είναι τώρα στην Η.ΔΙ.Κ.Α.