Η κρίση που σηματοδότησε για το Ποτάμι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, δεν λέει να κοπάσει. Μετά τους Αμυρά, Ψαριανό και Δανέλλη, ένα ακόμα στέλεχος του Ποταμιού αποτελεί παρελθόν και δεν είναι άλλος από τον πρώην πλέον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. 

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, με επιστολή του δήλωσε την παραίτησή του στον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να την κάνει δεκτή. Στην επιστολή παραίτησης του πρώην  εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, δεν λείπουν μάλιστα οι αιχμές. Ο κ. Τσιόδρας μιλά σε αυτήν για αδυναμία του να ισορροπεί «ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις», ενώ αναφέρεται στις συγκρούσεις εντός του Ποταμιού «που έχουν δημουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω». 

Στην παραίτησή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας ευχαριστεί τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού για τη συνεργασία που είχαν αυτά τα 4 χρόνια. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.

Η επιστολή του Δημήτρη Τσιόδρα

«Αγαπητέ Σταύρο,

Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.

Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι».

Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Κατερίνα Μπακογιάννη

Νέα εκπρόσωπος Τύπου, ορίστηκε η Κατερίνα Μπακογιάννη. Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στο University of Illinois στις ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο Northwestern University. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρχισυντάκτρια εκπομπών και ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάτης του περιοδικού «Κ» της «Κυριακάτικης Καθημερινής». Έχει εργαστεί ως πολιτική συντάκτρια στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι, στα γραφεία του Κινήματος, στη Σεβαστουπόλεως, θα γίνει η «τελετή παράδοσης -παραλαβής» και η κυρία Μπακογιάννη θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.