Συναισθηματικά φορτισμένη θα είναι η σημερινή μέρα για την οικογένεια Μητσοτάκη, με δεδομένο ότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του εκλιπόντος πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η επέτειος, όμως, θα εορταστεί. Έτσι, όλα τα μέλη της οικογένειας θα συγκεντρωθούν σήμερα στην πατρώα γη, στα Χανιά, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ταξιδεύει στην Κρήτη απευθείας από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Το πρώτο πράγμα που θα γίνει στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα έχει έντονο συμβολισμό: στην αυλή του πατρικού σπιτιού στο Ακρωτήρι, τα μέλη της οικογένειάς του θα φυτέψουν μια αμπελιτσιά. Πρόκειται για ένα ενδημικό δέντρο, από το οποίο βγαίνει η περίφημη «κατσούνα», αυτή η ξύλινη μαγκούρα που ήταν το σήμα κατατεθέν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις περιηγήσεις του στα κρητικά βουνά που αγαπούσε πολύ. 

Στη συνέχεια, στις 18:00 θα λάβει χώρα η τελετή μετονομασίας του δρόμου έξω από το πατρικό του σπίτι σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», ενώ στις 20:00, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα ακολουθήσει εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του, με βασικούς ομιλητές τον ιστορικό, ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής και Οικονομικής Ιστορίας Γιώργο Δερτιλή και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.