Ευκαιρία για χαλαρή κουβέντα, αλλά και για πολιτική ανάλυση ήταν το παραδοσιακό τραπέζι που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ που καλύπτουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Με χαλαρή διάθεση, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, αλλά και με σοβαρότερη τα μείζονα της επικαιρότητας. «Επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λέει ο,τι θέλει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά.

Ακόμα, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «Σημασία έχει  να φύγει αυτή η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατόν και μακάρι αυτό να συμβεί πριν από την συμφωνία των Πρεσπών, προκείμενου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα». 

«Αν φύγει ο κ. Καμμένος από την κυβέρνηση δεν βλέπω πως μπορεί ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, έχοντας χάσει επί της ουσίας τη δεδηλωμένη. Γι’ αυτό βλέπω ως απώτατο όριο εκλογών τον Μάιο», είπε, ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, κληθείς να προβλέψει τον χρόνο των εκλογών.

Τέλος, προανήγγειλε ευρύτερες αλλαγές με τη νέα χρονιά στο κόμμα, αναφερόμενος σε γραμματείς που θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους για να κατέβουν στις εκλογές, αλλά και σε άλλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό ενόψει της προεκλογικής μάχης.