Για κλοπή συνθήματος κατηγορεί τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το μέλος του «Ρουβίκωνα», Σπύρος Δαπέργολας, με σχετική ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το μέλος του «Ρουβίκωνα», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε σαν κεντρικό του σλόγκαν του προεκλογικού του αγώνα, ένα σύνθημα που εμφανίζται σε τρικάκια της συλλογικότητας εδώ και πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύνθημα: «Για να φέρουμε τα πάνω κάτω» που χρησιμοποιεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, χρησιμοποιήθηκε πρώτα από τον «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Δαπέργολα στο Facebook:

«Οτι το αναρχικό κίνημα είναι το μόνο που έχει την ζωντάνια να δημιουργεί καινούρια συνθήματα είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Να θυμίσω μόνο το «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» που πρωτοφωνάξαμε εμείς και μετά χρόνια υιοθέτησε όλη η αριστερά με πιο φανατικό το ΚΚΕ. Αλλά ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα αντέγραφε σύνθημα του Ρουβίκωνα με ξεπερνάει. Bitter Victory θα το έλεγε κανείς αλλά δεν πειράζει, ρε δεξιοί, χάρισμά σας, είμαστε large γιατί εμείς μπορούμε να βγάζουμε νέα συνθήματα. Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι επικοινωνίας του νέου πουλέν του καθεστώτος, του Κώστα Μπακογιάννη αποδείχνονται copycats των αναρχικών…»

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: