Σύμφωνα με το eviakosmos.gr, όλα ξεκίνησαν όταν διαφώνησε ο Πέτρος Σμιλάκος με τον ανιψιό του Νίκου Μαυραγάνη που ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος στο εκλογικό κέντρο. 

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο πρώην υφυπουργός με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης ο οποίος μπήκε στο εκλογικό κέντρο και σύμφωνα με το δημοσίευμα έπιασε από τον λαιμό τον κ. Σμιλάκο με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια. 

«Με ενημέρωσαν από το Εκλογικό Κέντρο όπου είναι δικαστικός αντιπρόσωπος ο ανιψιός μου στην Αμάρυνθο ότι διαπληκτίστηκε ο ίδιος με τον κ. Σμιλάκο γιατί εκείνος δε δέχτηκε να παραμείνουν μέσα στο εκλογικό άτομα που δεν είχαν εξουσιοδότηση» δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης στο eviakosmos.gr και ισχυρίστηκε πως του μετέφεραν ότι ο κ. Σμιλάκος χειροδίκησε κατά του ανιψιού του.

Μάλιστα ο κ. Μαυραγάνης ισχυρίστηκε πως μετέφερε στο νοσοκομείο τη σύζυγό του, Ελένη Γουρνή, που κατά τη διάρκεια του καβγά έπεσε κάτω. 

Από την πλευρά του ο κ. Σμιλιάκος δήλωσε: «από το πρωί με έπιανε κόσμος και μου έλεγε ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου τμήματος που είναι και ανιψιός του κ. Μαυραγάνη, πρώην Υπουργού, δίνει ο ίδιος τα ψηφοδέλτια στον κόσμο και όχι μόνο. Πήγα και του είπα ότι η διαδικασία δεν γίνεται έτσι. Και πως δεν πρέπει να δίνει εκείνος τα ψηφοδέλτια. Λογοφέραμε. Έμεινα στο εκλογικό για αρκετή ώρα και τον είδα να μπαίνει ακόμα και στο παραβάν και καλά για να βοηθήσει έναν ηλικιωμένο να ψηφίσει δίνοντας του όμως πάλι ο ίδιος ψηφοδέλτιο. Εκεί τον πλησίασα και του ζήτησα να σταματήσει να συμπεριφέρεται έτσι. Και πως δεν του ζήτησε βοήθεια ο ηλικιωμένος και έτσι κακώς μπήκε στο παραβάν. Ήμουν απέξω και τον είδα να του δίνει ο δικαστικός αντιπρόσωπος το ψηφοδέλτιο και θα το καταγγείλω στην αστυνομία και αρμοδίως». 

Σύμφωνα με τον κ. Σμιλιάκος «κάποιος ειδοποίησε στη συνέχεια τον κ. Μαυραγάνη που μπήκε με ύφος "40 Καρδιναλίων" στο Εκλογικό Κέντρο και παρουσία του κόσμου έσπευσε σε μένα και άρχισε να με σπρώχνει. Τον συγκράτησαν κάποιοι και την ίδια ώρα η κα Γουρνή που ήταν μαζί της δέχτηκε επίσης μία σπρωξιά αλλά δεν έπεσε κάτω γιατί την κράτησε η Μαρία Παπαγγελή».